Saçlarda Kelebek Etkisi

Retro saç kesiminin TikTok ile geri dönüşü

YAZAR: Gül Çital
Sabrina butterfly cut
Getty Images | Dilara Olgun

Sosyal medyayı sallayan ‘Butterfly’ kesimi, son yılların en popüler saç modeli oldu. Eğer yeni bir saç modeli arayışındaysanız, kelebek kesimin detaylarına bir gözatın. Belki de tam size göredir...

View post on Instagram
 

Ünlü Amerikalı oyuncu Farrah Fawcett’in 70’li yıllara damgasını vuran efsane saç modelini bilmeyen Gen Z üyeleri için bir hatırlatma yapalım (bakınız alttaki foto). Bugünlerde ‘Butterfly’ yani ‘Kelebek Kesim’ olarak anılan bu model, o yıllarda daha gösterişli ve kabarık haliyle kadınların en sevdiği saç stiliydi. Bu retro modelin biraz daha ‘sakin’ hali şimdilerde TikTok’ta milyarlarca görüntülenme alıyor!

Farah Fawcett sette
Getty Images

Peki Nedir Bu Kelebek Kesim?

Kelebeğin narin kanatlarından ilham alan bu model, saça hacimli ve dolgun bir görünüm veriyor. Kelebek modeli, saçınıza boyut, hareket ve form kazandırmak için kısa katları uzun katlarla birleştiren bir kesim. Yüzünüzü çerçevelemek, yüz hatlarınızı vurgulamak ve hatta yuvarlak bir yüz şeklini kontürlemek için çene çevresine denk gelen kısa ve ince katlar yaratılıyor. Daha uzun katlar ise uzun bir saç modeli görünümünü korumak için omuzların altına kadar bırakılıyor. Arkadan bakıldığında bir kelebeğin kanatlarını andıran bu görünüm, adını da buradan alıyor.

View post on Instagram
 

Kelebek Saç Kesimi Herkes İçin Uygun mu?

Kelebek saç kesimi, çoğu kişi için hoş bir stil, ancak akılda tutulması gereken birkaç nokta var. İlk olarak, kelebek saç kesimi ve kısa ve uzun katların kombinasyonu, en iyi omuz hizasında ve daha uzun saçlarda kendini gösteriyor. Özellikle dalgalı ve kalın telli saçlara sahipseniz sizin için gayet uygun bir model olduğunu söyleyebilirim. Kıvırcık saçlı kızların ise biraz zahmete girmesi gerektiğini hatırlatayım. Her yıkamadan sonra saçınızı fönle dışa doğru şekillendirmeniz gerekecek!

Kelebek saç kesimi, genellikle ince telli saçlar için pek de uygun bir seçim olmayabilir. Çünkü ince katlar saçı daha da seyrek gösterebilir ve saçınızı şekillendirmekte zorlanabilirsiniz. Ağırlığını koruyan ve şekillendirmeyi daha az zahmetli hâle getiren daha modern bir ‘bob’ kesimi tercih edebilirsiniz.
 

gül çital
Gül Çital
Güzellik yazarı
Gül Çital dergicilik hayatına House Beautiful’da dekorasyon editörü olarak başladı. Sonrasında, Süper, InStyle ve Vogue dergilerinde Güzellik Editörlüğü yaptı. Beauty-edit online güzellik platformunu kurarak dijital dünyada editörlüğe devam etti. Güzellik Yayında, Alem, Oksijen gibi farklı mecralarda free-lance yazılar yazdı. Güzelliğin sade ve abartıdan uzak olması gerektiğini savunuyor.
Devamını okumak için tıklayın