Vagus Support Cocoon Trendiyle Uykuya Sarılın

İhtiyacınız olan huzurlu uykuya Vagus Support Cocoon ile sarılın.

YAZAR: Yiğitcan Genç
GettyImages
GettyImages

Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız Vagus Support Cocoon, uyku dünyasında yeni bir trend olarak karşımıza çıkıyor. Adını, vücudumuzdaki önemli bir sinir olan “vagus siniri”nden alan bu uyku düzeni, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınıza iyi gelmeyi hedefliyor. Şimdi, bu kozaya girip rüyalara dalmadan önce neler bilmeniz gerektiğine bir bakalım!

Vagus Siniri Ne İşe Yarar?

Vagus siniri, vücudumuzda “rahatla ve sindir” modunu devreye sokan parasempatik sinir sistemimizin baş kahramanı. Yani bu sinir, stresli olduğumuzda bizi sakinleştirmekten sorumlu. Vagus sinirini uyarmanın bir yolu ise vücudu rahatlamak, vücut ısısını dengelemek ve derin nefes almak. İşte tam da bu noktada Vagus Support Cocoon devreye giriyor.

Vagus Support Cocoon Nedir?

Vagus Support Cocoon, adeta bir uyku tulumu gibi sizi sarıp sarmalayan ve vagus sinirinizi nazikçe uyaran bir yöntem. Amacı, vücut ısınızı sabit tutarak size sıcak bir uyku ortamı sunmak ve aynı zamanda sinir sisteminizi rahatlatmak. Uyurken kendinizi bir kozanın içinde hayal edin; dışarıdan gelen rahatsız edici sesler, ışıklar ve tüm o stres dolu düşünceler bu koza tarafından dışarıda bırakılıyor.

Nasıl Çalışıyor?

Vagus Support Cocoon, basitçe kendinizi yastıklarla çevreleyip kendinize rahat alan yarattığınız bir yöntem. Boynunuzu desteklemek için kozanın tepe noktasına iki yastık yerleştirebilir, her bir kolunuzun altına yastık koyabilir ve dizlerinizin arkasına birer yastık yerleştirebilirsiniz. Uzuvlarınızı desteklemek, vagus sinirinizi uyarıyor ve daha rahat uykuya dalmanızı sağlıyor. Sonuç? Daha huzurlu bir uyku ve sabahları daha enerjik uyanan bir siz.

Neden Denemelisiniz?

Birçoğumuz için uyku, günü kapatma ve yeni güne enerji toplama zamanı. Ancak yoğun bir günün ardından bazen yatağa girmek bile zor geliyor, değil mi? Vagus Support Cocoon trendiyle kendinizi bu kocaman ve rahatlatıcı kozanın içine bırakmak, bir ritüele dönüşebilir. Uyurken daha güvende hissetmek, sinir sisteminizi sakinleştirmek, stresli günlerinizi geride bırakmak ve kaliteli bir uyku çekmek için bu trendi denemelisiniz!

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın