Aromaterapinin Gücü Saç Bakımında da Kendini Gösteriyor!

Biberiyenin saçlardaki büyüleyici etkisini keşfetmeye hazır mısınız?

YAZAR: Gül Çital
biberiye-yaginin-saca-faydalari-1
karolina grabowska | Getty Images

Doğanın bize verdiği o kadar güzel şeyler var ki… Mesela biberiye. Güzel kokusu ve yemeklere kattığı lezzetin yanı sıra saçlarımıza da iyi geliyor bu güzel bitki. Özellikle saç dökülmesi problemi yaşıyorsanız biberiyeden faydalanmanızı öneriyoruz.

Öncelikle saç dökülmesinin farklı şekilleri ve nedenleri olduğunu belirtelim. İlerleyen yaş, hormonlar, menopoz, ani ve stresli bir durum yaşamak, kullanılan bazı ilaçlar ve genetik faktörler saç dökülmesinin başlıca nedenleri. Bunun yanı sıra saçı sürekli sıkı sıkı toplamak ve havluyla sertçe kurulamak da saçın azalmasında etkili. Eğer duşta saçlarınızın döküldüğünü fark ediyorsanız hemen telaşlanmayın. Uzmanlar günde ortalama 50-100 saç telinin dökülmesini normal olarak kabul ediyor. Fakat bu sayının çok daha üzerinde bir dökülme yaşıyorsanız bir dermatoloğa danışmanızda fayda var.

Biberiyenin Saça Faydaları Nelerdir?

Gelelim biberiyenin saç sağlığı için faydalarına. Biberiye suyu saç köklerine uygulandığında kan dolaşımını artırarak saçların daha güçlü uzamasına destek oluyor. Ayrıca biberiye iltihap önleyici özelliğiyle saç derisindeki serbest radikal hasarını da azaltıyor ve kepeklenmeyle de mücadele ediyor. Biberiyeyi ister kendiniz evde hazırlayarak uygulayabilir isterseniz biberiye içeren saç bakım ürünlerinden yararlanabilirsiniz.

Evde Kendiniz Yapın

İki-üç dal biberiyeyi yarım litre suda kaynatın. Antibakteriyel özelliği olan karanfilden de birkaç tane ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 10-15 dakika kaynattıktan sonra, karışımı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra biberiye dallarını çıkarın ve bu suyu sprey şişesine doldurun.

Nasıl Uygulamalı?

Biberiye suyunu haftada 2-3 kere, gece yatmadan önce saç diplerinize sıkın ve mutlaka masaj yaparak saç derisine yedirin. Baş masajı saç köklerini uyarır ve kan dolaşımını artırır. Bu da saç dökülmesini önlerken sağlıklı saç büyümesini de teşvik eder. Ayrıca biberiye suyunu saçınızı yıkadıktan sonra durulama suyu olarak da kullanabilirsiniz.

Biberiye İçeren Saç Ürünlerinden Faydalanın

Saçlarınızı besleyen ve yeniden uzamasını sağlayan bu ürünlerden destek alabilirsiniz.

We Are Paradox Growth Thickening Shampoo
 

Weareparadoxx.png
We Are Paradox

Besleyici formülüyle saçları derinlemesine temizlerken dolgunluk ve hacim katan bu şampuan içeriğindeki nane ve biberiye ile kan dolaşımını hızlandırarak sağlıklı saç köklerini uyarıyor. Ayrıca formülündeki ginseng, argan yağı ve biotin de saçı derisinden uçlarına kadar onarıyor ve bakım yapıyor.

 

Aveda Scalp Solutions Refreshing Protective Mist

Aveda.jpg
Aveda

Yüzde 98 oranında doğal içeriklere sahip bu ürün içeriğindeki resveratrol, biberiye ve zencefil özleri sayesinde kafa derisini oksidatif stres faktörlerinden korumaya yardımcı oluyor. Ek olarak, meyan özü ve çinko PCA, yıkamalar arasındaki süreyi uzatmak için sebumu azaltarak kontrol altına alıyor.

 

L’Occitane Hair & Scalp Booster

Loccitane.jpg
L'Occitane

L’Occitane’ın bu saç serumu masajla uygulanıp bir gece saçta bekletildiğinde stresli saç derisini onarıyor. Ürün saç derisini dengelemek için üç boyutta çalışıyor: Yoğun bir şekilde nemlendiriyor, yatıştırıyor ve saç derisinin koruyucu bariyerini güçlendiriyor. Serumu ıslak ya da kuru saça uygulayabiliyorsunuz ve daha ilk anda kokusuyla saçınızdan önce zihniniz rahatlıyor. Etkisini en üst düzeye çıkarmak için gece yatmadan önce uygulamalı ve sabaha kadar durulamamalısınız.


Mielle Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil
 

Mielle.png
Mielle

Besin açısından zengin, yoğun bir formüle sahip bu ürün saç köklerini beslemekten, kırık uçları yumuşatmaya ve kuru saç derisine yardımcı olmaya kadar birçok fayda sağlıyor. Taze, canlandırıcı kokusunun tadını çıkarın.

 

Phyto Phytocyane Invigorating Shampoo

Phyto.png
Phyto

Kadın tipi dökülme karşıtı bu bakım şampuanı, saçı nazikçe temizlerken saça canlılık katmaya ve saçın enerjisini geri kazanmasına yardımcı oluyor. İçeriğindeki organik ebegümeci saç tellerinin ışıldamasına destek olurken, organik biberiye özü saç derisini korumaya yardımcı oluyor. Ginkgo Biloba özü de saçın canlılığını geri kazanmasına destek oluyor.

 

Weleda Organik Biberiye Özlü Besleyici Saç Bakım Yağı
 

Weleda.png
Weleda

Biberiye yağı ve bitkilerden elde edilen değerli özler içeren bu saç bakım yağı, saçları kökten uca yoğun bir şekilde besliyor, saça doğal bir parlaklık veriyor ve zararlı çevresel etkilere karşı koruyor.


Urban Care Rosemary & Clove Saç Bakım Sütü
 

UrbanCare.png
Urban Care

Bu saç bakım sütü, mineral açısından zengin % 100 organik biberiye özleri ve doğal karanfil özleri ile zenginleştirilmiş. İçeriğindeki organik biberiye özleri saçı derinlemesine beslerken, aynı zamanda saçı güçlendiriyor ve saçın elastikiyetini artırıyor. Nemli veya kuru saçınıza uygulayabilirsiniz.

 

Luis Bien Rosemary Essential Oil

Luis_Bien.jpg
Luis Bien

Bu saç bakım yağı, biberiyenin saç köklerini uyarıcı etkisinin yanı sıra, biotin ve keratin ile saç derisi ve saçın ihtiyacı olan desteği sağlıyor. Sağlıklı ve hızlı saç uzamasına yardımcı olurken saç köklerinin güçlenerek canlılığın artırılmasına da destek oluyor.

 

Aromatica Rosemary Scalp Scaling Shampoo

Aromatica.png
Aromatica

Bu doğal biberiye özlü şampuan, geleneksel kaynatma yöntemiyle elde edilen biberiyenin yanı sıra çam iğnesi, zencefil, yer paskalyası, fesleğen, kişniş ve kekik yağları içeriyor. Biberiye, Alfa-pinen ve Verbenon bileşenleriyle saç derisindeki kan dolaşımını güçlendirirken sedir ağacı ile saç derisini temiz tutuyor. Formülündeki biotin (B7 vitamini) ve pantenol (Pro-vitamin B5), saç derisini besliyor ve güçlü saç kökü ile sağlıklı ve esnek saçlar için saç derisini nemlendiriyor.


Rosece Hair Root Serum

Rosece.png
Rosece

Saç derisi için değerli vitaminler, yağ asitleri, oksijen(O3) ve kafein içeren bu serum doğal bitki yağlarıyla saç derisini besliyor, nem kaybını azaltarak çevresel zararlara karşı güçlendiriyor. Ozonlanmış Argan, doğal kafein içeren kahve çekirdeği yağı, biberiye uçucu yağı, avokado yağı ve diğer bitkisel aktiflerle saç kayıplarını azaltmaya yardımcı oluyor.

Birkaç Uyarı

  1. Biberiye suyu düzenli kullanıldığına saç köklerini uyararak saçın daha sağlıklı ve güçlü görünmesine katkıda bulunur. Ancak sonuçlar kişiden kişiye değişir.
  2. Hamilelik ve emzirme döneminde olan kadınlar, biberiye kullanımına başlamadan önce doktora danışmalıdır.
  3. Biberiye yağı çok güçlü olduğundan ve tahrişe neden olabileceğinden saçınıza veya saç derinize saf biberiye yağı uygulamaktan kaçının. Diğer taşıyıcı yağlarla birleştirilen ürünleri tercih edin.
gül çital
Gül Çital
Güzellik yazarı
Gül Çital dergicilik hayatına House Beautiful’da dekorasyon editörü olarak başladı. Sonrasında, Süper, InStyle ve Vogue dergilerinde Güzellik Editörlüğü yaptı. Beauty-edit online güzellik platformunu kurarak dijital dünyada editörlüğe devam etti. Güzellik Yayında, Alem, Oksijen gibi farklı mecralarda free-lance yazılar yazdı. Güzelliğin sade ve abartıdan uzak olması gerektiğini savunuyor.
Devamını okumak için tıklayın