Cosmo Orta Kapak Erkeği: Boran Kuzum

Boran’la 10 "o mu, bu mu" sorusu üzerine sohbet ediyoruz.

YAZAR: Yasmin Güleç
Alan Marty
Alan Marty

Cosmopolitan Türkiye’nin ilk Orta Kapak Erkeği Boran Kuzum ile ayın dördünde, Four Seasons Sultanahmet’in dördüncü katında bir araya geldik. Numeroloji ile pek aram yoktur ama dört sayısı dengelenmeyi, istikrarı, kararlılığı ve dayanıklılığı temsil edermiş. Bu sayıyı bir örüntü gibi gözlemlediğimizde de topraklanma, köklenme ve gelişme sürecinde olma halini gösterirmiş. Boran’ı da tam böyle bir döneminde yakalamamız çok manidar. Olduğu yerden memnun, hayatının gidişatıyla ilgili heyecanlı ve azimli.

Cosmo Orta Kapak erkeği Boran’la 10 "o mu, bu mu" sorusu ile bulunduğu şehirler, iç dünyası ve mesleği üzerine sohbet ettik.

Gitmek mi, kalmak mı?

Bir yerden bir yere gitme duygusu, hep keşfedebileceğin yeni bir yer olması, bende Ankara’dan İstanbul’a taşınarak başlamış. Bu, bitmeyen bir duygu oldu benim için. İstanbul’dayken bilmediğim bir şehre gidip orada kısa kısa hayatlar kurmaya başladım. Mesleğimiz gereği de insanları gözlemlemek, hayata karışmak, hayatı daha normal bir şekilde yaşamak ve deneyimlemek adına dönem dönem başka şehirlerde yaşamaya çalışıyorum. Bu hayal gücünün aktif olması ile alakalı bir şey sanırım, sürekli güncellenen bir şekilde keşfetme duygusu.

“İnsan yalnız kaldığında bir yerde, daha çok kendine dönüyormuş. O yüzden bir yerlere gitmek farklı bir kimlik getirmekten çok, kendini bulmana sebep oluyor.”

Şöhret mi, Anonimlik mi? 

"Anonimlik."

Yazar notu: Boran bu soruyu bir saniye bile beklemeden "anonimlik." olarak açıklıyor.

Bu mesleği her zaman küçük de olsa bir kitleye yapmak gerekiyor, seyircisiz yapmadığımız bir iş. Ama ben sevmiyorum ünlü olmayı. Sevmiyorum. Sevmeye de çalışmayacağım. Sevmemeye alıştım. 

007_121_C_4X5.jpg
Alan Marty

Kendine yakın karakterler mi, yoksa uzak karakterler mi?

Ne kadar farklı olursa, kendimi o kadar iyi hissediyorum. Çünkü kameranın önünde kendin gibi biri oynadığın zaman, sanki mahremiyet duvarı yıkılıyormuş gibi hissediyorum. İnsan doğası hep kendini korumaya çalışmak, ben de göz önünde bir iş yaptığımız için, kendimden olabildiğince farklı karakterleri çok daha konforlu bir şekilde oynuyorum.

006_074_C_4X5_CROP.jpg
Alan Marty

Aşık Boran mı, aşık olmamış Boran mı?

Gündelik hayattaki, aşık olmamış Boran'ı tercih ederim. Genelleme yapılmaz böyle konularda ama işimizin gerektirdiği o kadar yoğun ve zor bir program var ki, biri ile bu programı paylaşmak ve birine göre bazı şeylere adapte etmek çok zor geliyor bana maalesef. Ama tabii aşık olduğun zaman da yapacak bir şey yok, bir şekilde adapte ediyorsun.

Kabullenmek mi, değiştirmek mi?

Ben çok güzel bir döneminde olduğunu düşünüyorum hayatımın. Bunu bana 1-2 sene önce sormuş olsan bunu diyemezdim muhtemelen. Hala aradığım şeyler vardı hayatta. Şimdi değiştiremediklerime üzülmek yerine aksiyon alarak iyiye çeviriyorum. Kendimle mutluyum, etrafımdaki arkadaşlarımı, ailemi, yanımdaki insanları çok seviyorum. 

Çekimlerimize ev sahipliği yapan Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet’e teşekkürler. 

Boran Kuzum ile yaptığımız bu söyleşi ve daha fazlası, sürpriz bir posterle birlikte Cosmopolitan’ın yeni sayısında! Cosmopolitan, Cuma günü tüm gazete bayileri, Migros, Carrefour, Macrocenter, D&R ve kitapçılarda satışta!

Röportaj & Yazı: Yasmin Güleç 

Fotoğraf: Alan Marty 

Moda Editörü: Kumru Kermen

Kreatif Direktör: Serli Gazer

Saç: Ahmet Mutlu Sinan

Makyaj: Burcu Kuş 

Fotoğraf Asistanı: Hakan Diner

Moda Editörü Asistanı: Sena Canbek

Makyaj Asistanı: Arzu Sezer 

İkinci Modelimiz (Köpek): Pico

gulec, yasmin .jpg
Yasmin Güleç
Dijital, Üyelik ve Topluluk Direktörü
Yasmin Güleç, Cosmopolitan Türkiye'de dijital olan her şey ile ilgileniyor. Ayrıca, 20'lik adındaki bağımsız çevrimiçi derginin kurucusu ve editörü.