Hangi Aşk-ı Memnu Melih Bey Takımı Üyesisiniz?

Bihter mi? Peyker mi? Firdevs Hanım mı?

YAZAR: Irmak Hacımusaoğlu
hangi-ask-i-memnu-melih-bey-takimi-uyesisiniz
Kolaj: Duru Keskingöz

Aşk-ı Memnu yıllardır her yaz ekranlara yeniden gelmesiyle ikonikleşti ve unutulmaz karakterlerinden Firdevs, Bihter ve Peyker yani Melih Bey Takımı hafızalara kazındı. Peki, siz bu tutkulu ve entrika dolu dünyada hangi karaktere daha yakınsınız? Melih Bey Takımı'nın hangi üyesi olduğunuzu öğrenmek için testi çözmeye başlayın!
 

1) En sevdiğiniz pozisyonla başlayalım mı?

a) Misyoner (yüz yüze bakmayı seviyorum)
b) Kovboy kız (kontrol bende olsun)
c) G-Whiz (en yüksekte olduğum pozisyon!)

2) Partnerinizin maddi durumuna ne kadar önem verirsiniz?

a) Zenginlik takıntım yok ama bir şekilde denk olmayı tercih ederim.
b) Partnerime aşıksam maddi durum önemli değil.
c) Maddi durumumuz demek istedin herhalde :)

3) En yakın arkadaşınıza sinirlendiniz. Alacağınız aksiyon ne olur?

a) Sinirimi yansıtamasam da bu durumdan duyduğum üzüntüyü onunla paylaşırım. Belki düzelir.
b) Onun canını yakmak isterim. Bana bunu nasıl yapar?
c) Artık en yakın arkadaşım başkasıdır.

4) Klişe biliyorum ama bir türlü bitmek bilmeyen bu tartışmada fikrinizi belirtir misiniz? İlk randevuda hesabı kim öder?

a) Sembolik olarak erkek öder. Sonra bölüşebiliriz.
b) Genelde zaten tanıdığım birinden hoşlanırım, ilk randevunun hangisi olduğunu bilmeyiz.
c) İlk randevuda da son randevuda da hesabı erkek ödesin. Kendim ödemeyeceğimden değil ama erkeklere pek saygı duymuyorum.

5) Peki, hangi ebeveyninize daha düşkünsünüz?

a) Anneme.
b) Babama.
c) İkisi de değil.

6) Aşkınızın peşinden koşar mısınız? Ne kadar ileri gidebilirsiniz?

a) Kendime saygımı yitirmeyecek kadar.
b) Aşıksam her şeyi yaparım. Her şeyi.
c) Aptallık etmem.

Sonuçlar

A’lar çoğunluktaysa: PEYKER

Melih Bey Takımı’nın diğer üyelerine göre daha az ilgi çekse de günün sonunda en mutlusudur Peyker. Yasını Behlül’ün peşinden koşmadan tutmasıyla gösterdiği gibi aslında mental olarak en stabil karakteridir de. Aklıyla kalbini dengeler. Yeri geldiğinde sevdiklerinin ve ailesinin zarar görmemesi için sır saklamayı da onların yanında olmayı da bilir. Kendisi için “Big sister vibes” diyebiliriz.

B’ler çoğunluktaysa: BİHTER

Melih Bey Takımı’nın iki numarası Bihter, cesur, tutkulu ve gözü karadır. Annesiyle olan çatışmasıyla, aşk acısından çırpınmasıyla, belki de takımın en gerçek karakteridir. Yer yer kendini beğenmişlikleri ve nevrotik halleri olan Bihter aslında kırgın bir çocuk gibidir. Onu insan olarak ele aldığımızda anlıyoruz ve haykırıyoruz: “Korkak Behlül!”

C’ler çoğunluktaysa: FİRDEVS

Aslında Firdevs karakteri bu testteki soruların çok daha ötesinde bir karakter. Firdevs Hanım moda ikonu olmasının yanında çok da zeki. Kıvrak zekasını kendi çıkarı için kullanmaktan çekinmeyen alfa bir kadın. Dünyaya parmak sallayacak kadar cesur ama sadece duygularına kapılıp hareket etmeyecek kadar da akıllı diye özetleyebiliriz Firdevs Yöreoğlu’nu.

Şıklar eşitse: MELİH BEY’İN TA KENDİSİ

Tebrikler, Melih Bey’in ta kendisi çıktınız. Eşit çıkan karakterlerin hem hepsi hem hiçbirisiniz. Yani Melih Bey’in yüce gönüllüğü ve iyi kalpliliğinin yanında siz çok yönlüsünüz ve kalıplara sığamıyorsunuz.

irmakhacimusaoglu
Irmak Hacımusaoğlu
Yazar
Irmak, bilişsel nöropsikoloji alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır ve Tilburg Üniversitesi, Görsel Dil Laboratuvarı’nda doktora araştırmacısı olarak çalışmaktadır. Araştırmaları çizgi romanlarda hareket ve zamanı odağına alır. Aynı zamanda çeşitli mecralarda yazıları ve çizimleri yayımlanmakta ve sergilenmektedir.
Devamını okumak için tıklayın