Date’e Çıkabileceğiniz En İyi 5 Kokteyl Mekanı

Bir cosmo date’ine hayır demeyiz.

YAZAR: Yiğitcan Genç
Brett Sayles/ Pexels
Brett Sayles/ Pexels

İstanbul’da partnerinizle buluşup keyifli bir akşam geçirmek için ideal olan şey ne mi? Tabii ki şahane bir kokteyl! Şehrin her köşesi birbirinden havalı barlarla dolu, ama en lezzetli ve havalı kokteylleri nerede buluruz, derseniz doğru yerdesiniz. Hazırsanız, İstanbul’un en iyi kokteyl duraklarını keşfetmeye başlayalım. 

Moretenders’ Cocktail Crib & Sushi

View post on Instagram
 

İstanbul’un kokteyl sahnesine can katan Moretenders' Cocktail Crib & Sushi, kalitesinden ve seçkin kokteyl menüsünden ödün vermeden yoluna devam ediyor. Eğer pembenin cazibesine ve tutku meyvesinin tazeliğine düşkünseniz, size Booty Call kokteylini öneriyoruz. Ayrıca mekanın adından da anlaşılacağı üzere geniş bir sushi menüsü ve Asya mutfağından lezzetli aperatifler sizleri bekliyor. Hem göze hem damak zevkine hitap eden bu lezzetleri denemeden geçmeyin!

Fahri Konsolos

View post on Instagram
 

Kadıköy’deki Fahri Konsolos, mahalle sıcaklığını modern kokteyl kültürüyle buluşturan bir adres. Burak Ayaz’ın titizliğiyle hazırlanan kokteyller, her biri sezonun en taze malzemeleriyle yaratılan adeta mini birer sanat eseri. Işgın otlu içeriğiyle Eşgi Işgın ile sumak ve nar ekşisi notalarıyla Mardini gibi beklenmedik tatlara kadar, her yudum bambaşka bir deneyim. Ayrıca mekân, sürdürülebilirliği de kokteyllerine taşıyarak, kullanılan meyve posalarını geri dönüştürüyor ve sunumda değerlendiriyor. Klasik kokteyllerden uzaklaşıp yeni tatlar keşfetmek isteyenler için tam bir cennet!

Lucca 

View post on Instagram
 

Bebek’in ikonik mekanlarından Lucca, bu yıl 20. yaşını kutluyor ve her sezon taptaze ürünlerle yorumladığı mevsimsel menüsüyle lezzet şöleni sunmaya devam ediyor. Sadece kokteylleriyle değil, aynı zamanda zengin yemek menüsüyle de öne çıkarken Asya ve Akdeniz mutfaklarını en taze ürünlerle harmanlıyor. İmza kokteyllerinin yanı sıra klasik kokteyllere yaptıkları yorumlarla da dikkat çeken Lucca, hem dans etmek hem de lezzetli kokteyller eşliğinde bir date planı için en ideal mekanlardan. 

The Townhouse

View post on Instagram
 

The Townhouse, Suadiye’de açtığı kapılarla sadece Anadolu Yakası'na değil, şehre de farklı bir soluk getiriyor. Zamansız atmosferi ve konseptiyle misafirlerini daha ilk andan içine çeken bu mekanda, iddialı menüsünden daha çok öne çıkan bir şey varsa o da kokteylleri. İmza kokteylleri Townie, XV, Unagi, Baoli, Artichoke, Red Head gibi özgün seçenekler, The Townhouse’u sadece bir yemek molasından çok, gerçek bir kokteyl deneyimine dönüştürüyor. Hem dekorasyonuyla Londra ve İstanbul ruhunu birleştiren şık bir date noktası, hem de iyi kokteylin adresi.

SalonCuma

View post on Instagram
 

Çukurcuma’nın kalbinde yer alan SalonCuma, bulunduğu tarihi apartmanındaki şık atmosferiyle misafirlerine keyifli bir deneyim sunuyor. Ahşap döşemeleri ve yüksek tavanlarıyla nostaljik bir havaya sahip bu mekan, imza kokteylleriyle de fark yaratıyor. Akdeniz esintili tapaslardan dolgun pizzalara ve lezzetli makarnalara kadar zengin menüsü, her damak zevkine hitap ediyor. Çukurcuma’da antikacılar arasında keyifli bir gezintiden sonra mutlaka uğramanız gereken bir durak!

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın