Kışın İçinizi Isıtacak 4 Sıcak İçki Tarifi
Hava soğuk ama içkiniz sıcak olsun.
Havalar soğuduğuna göre sıcak içki tarifleri denemeye ve içmeye artık başlayabiliriz. Yapması gayet basit, içmesi bir o kadar zevkli, görüntüsü şenlik tariflerle sizlerleyim. Tariflerin yapılış aşamaları oldukça benzer: Ocağın ateşini açın, damak tadınıza uygun malzemeleri tencerenize ekleyin, malzemeleri ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin, sonrasında koltuğunuza yaslanın ve içkinizin tadını çıkarın.
Klasikleşmiş Güzellik: Sıcak Şarap
Tarihte ilk defa 17. yüzyılda yapıldığı bilinen sıcak şarabın, İngiltere’de donanmadaki askerler tarafından soğuk hava koşullarından korunma amacıyla tüketildiği biliniyor. Günümüzde ise popüler bir içki olarak romantik anlarda başrolü oynuyor. Daha önce sıcak şarap içmediyseniz bir date’de deneyebilir ve evinizde yaparken malzeme olarak ne ekleyip/çıkarabileceğinize karar verebilirsiniz. Farklı tarifleri var, size en uygun olanı bulup denemenizi öneririm. Klasik tarif şöyle: 1 şişe kırmızı şarap, dilimlenmiş 1 veya 2 adet portakal, 3-4 tane karanfil, 1 çubuk tarçın, birkaç dilim limon. Bu tatlı malzemelerden yapılmış şarabınız eşliğinde sıcak evinizde hoş vakitler geçirebilirsiniz.
Kahvenin Kış Gözdesi: Irish Coffee
Yazın soğuk bir latte, kışın sıcak bir mocha derken kahve bağımlılığımızı üst seviyelerde yaşıyoruz. Peki viskili kahveye ne dersiniz? Krema seviyorsanız, bence hemen kabul edersiniz. 4 malzeme ile lezzet şöleni yaşamak da cabası. 1 fincan sıcak kahve, 45 ml kadar İrlanda viskisi, 1-2 çay kaşığı esmer şeker (şeker düzeyini kendinize göre ayarlayabilirsiniz) ve çırpılmış krema ihtiyacınız olanı size verecek. Bonus olarak Hindistan cevizi de kullanabilirsiniz. Uzun bir bardağa dudak payı bırakacak şekilde esmer şekeri, viskiyi ve kahveyi koyup karıştırın. Karışım hazır olduktan sonra tatlı kaşığıyla çırpılmış kremayı ekleyin ve ta da! İçkimiz hazır! Bardağı süslemek isterseniz kremanın üzerine Hindistan cevizini serpebilirsiniz.
Sıcaklığın Farklı Hali: Elmalı Viski
Viskinin sıcaklığı her mevsimde hissedilir. Boğazı yakması ve ağır bir içki olması sebebiyle kışın daha çok tüketilebilir. Viski severlere elmalı ve sıcak içimli tarif için buyrunuz: 1 su bardağı elma suyu (elmayı sıkıp suyunu çıkarmanızı öneririm), 45 ml viski, 1 adet çubuk tarçın, 1-2 tane karanfil ve dilerseniz 1 tatlı kaşığı bal. Öncelikle elma suyunu buharı çıkana kadar ısıtın. Sonrasında tarçın ve karanfili kaynamış elma suyuna ekleyerek 3-5 dakika kadar karıştırın, aromanın iyice oluşmasını bekleyin. Bal eklemek isterseniz bu esnada ekleyebilirsiniz. Kaynatma işlemlerimiz tamamlanmışsa tencereyi ocaktan alın ve birkaç dakika bekledikten sonra viskiyi ekleyin. Kabuk tarçın ve karanfili süzdükten sonra içkinizin keyfini çıkarmaya koyulabilirsiniz.
Çikolata Severlere: Sıcak Çikolata Kokteyli
Çikolata bağımlılarına özel bu tarif, harika bir kış kokteyli. 1 su bardağı sütü buharı çıkana kadar ısıtarak başlayın. Yarım paket bitter çikolatayı sütün içine atıp eriyene kadar karıştırın, çikolatanın yanmamasına dikkat edin. Dilerseniz bal ya da şeker ekleyebilirsiniz. Ben 1 tatlı kaşığı kakao eklemeyi tercih ediyorum. Karışım homojen gelince sonra ocağı kapatın. Birkaç dakika bekledikten sonra 45 ml kahve likörü ekleyin. Kokteyliniz hazır! Güzel bir kupaya aldıktan sonra dilerseniz krema ve kakao tozu ekleyebilirsiniz.
C vitamini zengini portakallı şarap mı, buram buram mis gibi kokan kahve likörü mü, çubuk tarçınlarla süslü kokteyller mi? Tarafınızı seçmek için buyrun içkileri yapmaya! Afiyet olsun.