Paris 2024 Olimpiyatları: Unutulmaz Anlar

Paris 2024 tüm heyecanıyla devam ederken bazı sporcular ikonik anlara imza atıyor.

YAZAR: Yiğitcan Genç
François-Xavier Marit-Pool_Getty Images.jpeg
François Xavier | Getty Images

Simone Biles’dan inanılmaz bir geri dönüş, Armand Duplantis’in içimizi ısıtan kutlaması derken, bu yılki Paris Olimpiyatları'nı izlemekten kendimizi alamadık. İşte Paris 2024’ün en çok konuşulan, en viral anları!

Simone Biles’ın Rekorları 

Amerikalı jimnastikçi Simone Biles’ın yapamayacağı bir şey var mı? Tokyo Olimpiyatları’nda yaşadığı mental zorluklar sonrası Paris’te tam anlamıyla geri dönen Biles, tüm gözler üstünde olmasına rağmen hayal kırıklığına uğratmadı. Yurchenko Double Pike’ını Olimpiyatlar’da başarıyla gerçekleştiren ilk kadın olarak tarihe geçti ve neden dünyanın en iyisi olduğunu bir kez daha kanıtladı. 30 Temmuz’da Shannon Miller’ı geçerek en çok madalya kazanan Olimpiyat jimnastikçisi olan Biles, aynı zamanda Team USA Kadın Jimnastik Takımı'nı da altın madalyaya taşıdı.

View post on Instagram
 

Güney Kore’nin En Havalı Sporcusu: Yeji Kim

Güney Koreli Yeji Kim, tam bir ana karakter. Olimpiyatlarda çok da bilinmeyen atıcılık sporunu tek başına popüler hâle getiren Kim, viral olan bir video sayesinde bir anda herkesin konuştuğu isim oldu. Adeta bir film sahnesinden fırlamış gibi tek eli cebinde, kadınlar 10 metre havalı tabanca kategorisinde gümüş madalya kazandı. Şimdiye kadar bunu yapan hiç kimse onun kadar havalı olmamıştı.

View post on Instagram
 

Uçan Brezilyalı: Gabriel Medina

Brezilyalı sörfçü Gabriel Medina, internette fırtınalar estiren bir fotoğrafıyla gündeme oturdu. Tahiti’de neredeyse kusursuz bir skorla tamamladığı yarışmanın ardından suyun birkaç metre üstünde adeta süzülüyormuş gibi görünen Medina’nın bu fotoğrafı bir kutlama anıydı ve izleyen herkesi büyüledi.

View post on Instagram
 

Yusuf Dikeç’in Aurası

Olimpiyat boyunca interneti kasıp kavuran "aura" tartışmaları arasında, Türk nişancı Yusuf Dikeç, hepimizin hemfikir olduğu bir isim oldu. Yusuf Dikeç, kesinlikle tam tanımlanamayan ama “gördüğünde anlarsın” dedirten o gizemli auraya sahip! Karma takım 10 metre havalı tabanca yarışmasında gümüş madalya kazanan Dikeç, bunu da oldukça sade bir tarzla yaptı. Rakipleri sanki gelecekten Paris’e düşmüş gibi tam ekipmanlı bir hâlde yarışırken, Dikeç sadece nişan aldı, ateş etti ve bu sırada diğer eli de cebindeydi. Nasıl mı yaptı? İşte onun aurası da bu!

View post on Instagram
 

Armand Duplantis’in Kutlaması 

Paris 2024’ün en ikonik anları arasında Armand Duplantis’in yeni dünya rekoru kırdığı sırada yaptığı unutulmaz kutlama da yerini aldı. 6.25 metreyle tarihe geçen yüksek atlamacı Duplantis, önce seyircileri coşturdu, ardından model sevgilisi Desire Inglander’a tutkulu bir öpücük vermeye koştu. Ancak asıl bomba, Olimpiyat rekorunu kırdığı 6.10 metre sonrasında geldi. Duplantis, viral olan Yusuf Dikeç’in rahat tavrını taklit ederek, bir eli cebinde, diğer eliyle silah işareti yaparak seyircilere selam verdi.

View post on Instagram
 

Paris 2024 Olimpiyatları’nın bu unutulmaz ve efsane anları, uzun süre akıllardan çıkmayacak gibi görünüyor!

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın