Bu Sezon Kim Nerede Forma Giyiyor?

Sadece milli takımda takip etmek olmaz. Kim nerede ter dökecek bilelim, takip edelim.

YAZAR: Bahar Ekinci Akçaoğlu
bu-sezon-hangi-voleybolcu-hangi-takimda-oynuyor-1
Jared C. Tilton | Getty Images

Haziran ve ağustos arası onlarla yatıp kalktık. Timeline’larımız onlarla doldu. Paylaşımlarımızda onlara adanan hashtag’leri kullandık. Google’da en çok onların maçlarının saatlerini arattık, nerede yayınlanacağını merak ettik. Onlar kazanınca dünyanın en mutlusu kaybedince en hüzünlüsü olduk. Evet nam-ı diğer Filenin Sultanları’ndan bahsediyorum. Ama izin verirseniz ben onlara takılan bu sultan etiketini pek de sevemiyorum. Onlar benim için Filenin Harika ve Güçlü Kadınları. Hatta konuyu biraz daha ileriye götürüp Fenerbahçe Voleybol Kadın Takımı’na da Sarı Melekler denmesine de baya bir karşı çıkıyorum. Melek mi? Gözle görülmeyen bir varlık olabilirler mi? Bir arbede çıksa hepsi vurdu mu indirmez mi? Onlar hayatımda gördüğüm en güçlü kadınlar. Melek veya sultan olamayacak kadar sert ve sağlamlar. Tamam bu konuyu biraz uzattım ama uzundur içimde kalmıştı. Biraz rahatladım. Biz şimdi konumuza dönelim.

Voleybol coşkusu kulüplerde kısa bir aranın ardından 5 Ekim’de başladı. Dayanıklılıkları karşısında ağzımızın açık kaldığı bu kadınları sadece milli takımlarda takip etmek olmaz. Gelin birlikte hatırlayalım ve takip edelim. Bizi yıllardır çok mutlu eden bu sporcular 2024-2025 sezonunda hangi kulüpte forma giyiyor? Bu arada lig programına da buradan ulaşabilirsiniz.

Gizem Örge - Fenerbahçe Medicana

2023 Milletler Ligi’nin en iyi liberosu Gizem Örge, Fenerbahçe’de oynuyor. Örge’nin Fenerbahçe’deki üçüncü sezonu.

View post on Instagram
 

Cansu Özbay - Vakıfbank

2023 Milletler Ligi’nde en iyi pasör seçilen Cansu Özbay, ülkemizde Vakıfbank formasını giyiyor. Özbay 2016’dan beri Vakıfbank’ta.

View post on Instagram
 

Melissa Vargas - Fenerbahçe Medicana

Yazarken bile heyecanlanıyor insan. Hala bu topraklarda oynadığına bile inanamıyorum bazen. Melissa Vargas Türkiye’de Fenerbahçe formasıyla ter döküyor. Vargas geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Çin’de geçirmiş, ligin ikinci yarısında Fenerbahçe’ye dönmüştü. Bu yıl tüm sezonu Fenerbahçe’de geçirecek. Yayy!

View post on Instagram
 

Hande Baladın - Eczacıbaşı Dynavit

Hande Baladın, altyapısından yetiştiği Eczacıbaşı Dynavit’te oynuyor. Baladın, sadece bir sezon kiralık gittiği Galatasaray haricinde Eczacıbaşı’ndan başka hiçbir takımda oynamadı.

View post on Instagram
 

Aslı Kalaç - Fenerbahçe Medicana

2022’de THY’den Fenerbahçe’ye transfer olan Aslı Kalaç bu sezon da Fenerbahçe’de oynamaya devam ediyor.

View post on Instagram
 

İlkin Aydın - Galatasaray

2000 doğumlu İlkin Aydın 2024-2025 sezonunda da Galatasaray’da oynayacak. Aydın aynı zamanda Galatasaray’ın kaptanı.

View post on Instagram
 

Zehra Güneş - Vakıfbank

2023 Milletler Ligi’nin en iyi orta oyuncusu seçilen Güneş, Vakıfbank için ter döküyor. Güneş Vakıfbank haricinde kariyerinde kiralık olarak gittiği İstanbul BŞB ve Beşiktaş takımlarında oynadı. Bu arada Gabi’nin takımdan ayrılmasının ardından Güneş Vakıfbank’ın takım kaptanı oldu.

View post on Instagram
 

Meliha Diken - Fenerbahçe Medicana

Diken kariyerinde üç büyükler olarak adlandırılan Vakıfbank, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe’de forma giyen nadir oyunculardan. Diken 2021’den beri Fenerbahçe’nin oyuncusu.

View post on Instagram
 

Elif Şahin - Eczacıbaşı Dynavit

Pasör Şahin, 2020’den beri Eczacıbaşı’nda forma giyiyor. 2001 doğumlu Şahin Eczacıbaşı’ndan önce Karayolları için oynuyordu. Bonus: Kardeşi Saliha Şahin ise geçtiğimiz sezon kısa bir Polonya macerası sonrası yurda döndü ve Beşiktaş ile imzaladı.

View post on Instagram
 

Ebrar Karakurt - Lokomotiv Kaliningrad

Bu oyunu deli gibi sevmemin en büyük nedenlerinden biri Ebrar Karakurt. Yetenekli oyuncu evinden 1600 km uzakta, Rusya’daki Lokomotiv Kaliningrad takımında oynuyor. Geçtiğimiz sezon altını üstüne getirdiği Rusya Ligi’nde ikinci sezonu. Karakurt Rusya’dan önce de İtalya’da forma giyiyordu.

View post on Instagram
 

Beyza Arıcı - Eczacıbaşı Dynavit

Arıcı, 2017’den beri Eczacıbaşı’nda. Öncesinde Vakıfbank, Trabzon İdmanocağı ve Çanakkale Belediyesi gibi takımlarda forma giydi. Bonus: Aynı pozisyonda oynayan kardeşi, Emine Arıcı ise bu sezon THY’de oynuyor.

View post on Instagram
 

Derya Cebecioğlu - Vakıfbank

Derya da kariyerinde başka toprakları deneyen hatta kariyeri için kıta değiştirenlerden. Geçtiğimiz yılın bir bölümünü Japonya’nın Kurobe AquaFerries takımında geçiren Cebecioğlu sezon ortasında Vakıfbank’a, yuvasına dönmüştü. 2024-2025 sezonunda da alt yapısında da bulunduğu Vakıfbank’ta oynayacak.

View post on Instagram
 

Eda Erdem - Fenerbahçe Medicana

Heykeli dikilesi kadın bile diyemeyeceğimiz -çünkü dikildi- bir efsane Eda Erdem. Hatta kendi adını taşıyan bir parkı bile var artık. Beşiktaş altyapısında başladığı kariyerinde 2008’den beri Fenerbahçe’de oynuyor. Hem milli takımın hem de Fenerbahçe’nin büyük kaptanı.

View post on Instagram
 

Simge Aköz - Eczacıbaşı Dynavit

Aköz 2016’dan beri Eczacıbaşı için savaşıyor. Aynı zamanda takımın da kaptanı.

View post on Instagram
 

 

Oyuncu sıralaması Voleybol Federasyonu’nun sitesinde yer aldığı gibidir.

PHOTO-2024-07-11-18-27-17.jpg
Bahar Ekinci Akçaoğlu
Spor yazarı
Spor yazarı