Nedir Bu Girl Dinner?

Vazgeçilmez konfor yemeğiniz, This is my meal, I call this: Girl Dinner!

YAZAR: Zeynep Kerpişçi
Girl dinner, GETTY, Cosmo Ekibi .png
Getty Images/Cosmo Ekibi

Sosyal medyayı uzun bir süredir ele geçiren Girl Dinner trendi bence hayatımıza bir akımdan çok düşünce yapısı olarak girdi. Gün içinde yediklerini paylaşan dünyanın her yerinden birçok kadın aslında farkında olmadan ortak bir dil oluşturdular. Sınırları, kuralları olmayan ve gastronomi değerlerinden uzak, tamamen özgür irade ile hazırlanmış tabaklar için Girl Dinner diyebilir miyiz?

Aklımıza gelebilecek bütün yemek kombinasyonlarını Girl Dinner kategorisine sığdırmak mümkün, regl dönemimin durumla hiç alakası yok yani.

View post on Instagram
 

Dinner adı altında, aslında bir akşam yemeği olmayan, lavaş içine peynir koyup ısıtarak hazırladığımız bir atıştırmalık bile olabilir. Kahvaltının sadece sabaha ait olmadığına inanan biri olarak, Girl Dinner için de bir zaman dilimi vermenin doğru olmadığını düşünüyorum. Konu Girl Dinner olduğunda yemek kombinasyonları mantıklı olmak zorunda değil. Yavaş yavaş kolektif bir düşünce yapısına dönüşen Girl Dinner, aslında evde tek başınayken yediğiniz fakat bir başkası görse tepki almaktan korktuğunuz yemek eşleştirmelerinin bir dışa vurumu. Temelinde pratik olmayı hedefleyen Girl Dinner’lar, kolay hazırlanabilen ve efor gerektirmeyen birleşimlerdir. Özellikle Akdeniz kültüründe bulunan mezelerle yaratıcı Girl Dinner denemeleri yapılabilir.

Nugget - çikolatalı süt, sezar salata - patates kızartması, zeytin - karışık kuruyemiş, bolca ve her çeşit turşu, salatalık - krem peynir - cips üçlüsü ve bir dilim ekmeğin üzerine koyulabilecek her şey… Hayal dünyanızın sınırlarını sonuna kadar zorlayacağınız bir deneyim. İşten ya da okuldan eve gelince, gün arasında canınız atıştırmalık bir şey çektiğinde hazırladığınız her tabak aslında bir Girl Dinner. Özellikle sıcak yaz günlerinde “Ne yesem?” sorusu daha sık aklımızı kurcalarken, Hailey Bieber’ın sosyal medyada paylaştığı pizza tost tarifi en uygun Girl Dinner yemeği olabilir. Sıklıkla olmasa da, ihtiyaç anında hazırlanan bu tek kişilik tabaklar saf bir şımartma olmalı. Herkes arada sırada bir kız yemeğini hak eder.

Watch on YouTube

En sevdiğin dizi ya da filmi izlerken canın ne çekiyorsa o senin Girl Dinner’ındır. Bağımsızlığın ve istediğiniz zaman tam olarak ne yemek istiyorsanız onu yemenin verdiği sevincin bir kutlamasıdır. Kendi yarattığınız karışık kaseler, bir önceki günden kalan yemekleri birleştirdiğiniz tabaklar, pratik tarifler yani her türlü Girl Dinner’lar aslında kendinizle birebir zaman geçirmek için bahane olabilir.

Benim favori Girl Dinner’larım pestolu göz yumurta ve havuç - humus ikilisi. Sizin favori Girl Dinner’ınız hangisi?

zeynepkerpisci
Zeynep Kerpişçi
Moda Yazarı
Yaratıcı burs yarışmasını kazanan ilk Türk olarak, 2018 yılında moda eğitimi için ilk adımı atarak Milano'ya taşındım. 2021 yılında Milano'daki Istituto Europe di Design Üniversitesi Fashion Styling bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul’da freelance moda editörü olarak çeşitli yayınlarla çalıştım. Pekçok farklı marka ve isimle projelerde yer aldım. Şu anda freelance editörlüğe devam ederken bir yandan da Londra’da Istituto Marangoni'de yüksek lisans eğitimime devam ediyorum.
Devamını okumak için tıklayın