Biz Şimdi Neyiz?

Yeni model beylerle kafamız aşırı karışık. Ne yaptıklarına akıl sır ermiyor. Ama kadınlardan bir şey kaçacağını sanıyorsanız, fena halde yanılıyorsunuz. Bütün numaralar burada deşifre olacak.

YAZAR: Deniz Gök
GettyImages-186599890.jpeg
CSA-Printstock | Getty Images

Yeni model beylerle kafamız aşırı karışık. Ne yaptıklarına akıl sır ermiyor. Ama kadınlardan bir şey kaçacağını sanıyorsanız, fena halde yanılıyorsunuz. Bütün numaralar burada deşifre olacak.

Ben, Alo Deno Acil. Bana 7-24 ulaşabilirsiniz sevgili dostlarım. Bu müessesede küçük büyük demeden, yargılamadan, “Amannn, buna mı üzülüyorsun?” veya “Ayyy insanlar neler yaşıyor, halimize şükredelim” demeden itinayla dert dinlenir, yorumlar ve de analizler yapılır, uzman görüşü alınır, duruma teşhis konulur. Çünkü yaşarken anlam veremediğimiz konuların bir teşhisi var artık günümüzde. Hepimiz kocaman bir ilişki çılgınlığının içindeyiz. Neyse ki, doktorunuz ayağınıza geldi.

Biliyorum bazı şüpheleriniz var içinizi kemiren, sorular var aklınızda yanıtlarını bekleyen, manipülasyonlar var kendiniz olmanızı engelleyen. Olabilir, saksı değiliz neticede. Biz burada bunun için varız, bu köşeye uzman görüşü de alacağız. Biz para değil, insan biriktirdik. Ne yazık ki birçoğu da erko ve dolayısıyla psikolog'tu...

Şimdi aşağıdaki sorular Deno Hospital’ın kral dairesinde ağırladığımız konuklarımızdan gelen ve en sık rastladığımız love zehirlenmesi örnekleridir.

Karbonhidrat ve Cosmopolitan ile kalın...

Eski sevgilim ile altı ay önce ayrıldık ama bir aydır iki-üç günde bir bana mesaj atıyor. Dönmeli miyim?

Teşhis: Paperclipping (Gereksiz Bildirimler)

Eski sevgilinin seninle ilgilendiğinden değil, bir seçenek olarak seni hep elinde tutmak istediğinden aralıklı olarak iletişime geçmesini paperclipping olarak açıklayabiliriz. Çünkü gerçekten özleyen ve pişman olan, ilişkiyi tekrardan başlatmak isteyen insan arada sırada mesaj atmaz. Bunu düzenli ola- rak, net bir şekilde ifade eder ve eyleme geçer. Paperclipping durumunun tam Türkçe karşılığı kağıt kesme olsa da, bana göre bu durumu Türkçe olarak en iyi "Gereksiz Bildirimler" olarak ifade edebilir, bildirimleri kapat tuşuna basarak da sonsuza kadar kurtulabiliriz.

Bu şarkı sana gelsin:

Watch on YouTube

Sürekli aynı şeyler başıma geliyor, hep aynı insanlar beni buluyor. Nerede hata yapıyorum?

Teşhis: Groundhogging (Çığır Açan- Döngüleme)

Benzer özelliklere sahip kişilerle farklı beklen- tilerle ilişki kurmak anlamına gelir. Sürekli aynı günü yaşayan aynı zaman döngüsünde kalan bir adamın hikayesini anlatan 'Groundhog Day' filminden esinlenerek bu isim verilmiş ama bence en doğru Türkçe tanımı, döngülemedir. Sürekli aynı insanları hayatınıza alıyorsanız Groundhogging yaşıyorsunuzdur ve hep aynı döngüdesinizdir. Temelde sizdeki problemi bulup neden hep aynı insanlara çekildiğinizin araştırılması gerekir. Çünkü hep aynı insanlar sizi bulmuyor, siz gidip o aynı insanları seçiyorsunuz.

Bu şarkı sana gelsin:

Watch on YouTube

Date’e çıktığım çocukla Instgram'dan birbirimizi takip ettik. Her fotoğrafımı kalpliyor, tüm hikayelerime bakıyor ama asla mesaj atmıyor. Ne düşünüyor?

Teşhis: Orbiting (Yörüngeleme)

Kişi aslında sizinle görüşmek istemez ama bir gün görüşmek ister belki diye de yörüngenizde kalmak ister. Bu nedenle de hikayelerinizi izler, fotoğraflarınızı beğenir. Bu duruma orbiting denir. Orbiting’e maruz kalmanız durumunda, onun keyfini bekliyor olmanız an meselesidir. Yörüngenizden çıkarmak, tek tuşunuza bakar. Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki güçlü kadın kanında mevcuttur.

Bu şarkı sana gelsin:

Watch on YouTube

Bir senedir hayatımda bir erkek var ama ne arkadaşları ne de ailesi ile tanıştırdı. Hatta sosyal medya hesabında da sevgilisi olduğuna dair hiçbir paylaşımı yok. Bana sevgilim, aşkım diyor ama sokakta elimden tutup yürümüyor. Ne yaşıyorum ben?

Teşhis: Stashing (Saklama)

İlişki içinde olan kişinin partnerini sosyal çevresinden, arkadaşlarından, ailesinden ve hatta sosyal medyadan gizlediği duruma stashing denir. Bu durum genelde başka ilişkiler yaşama isteğinden kaynaklanır. Kişi evdeki bulguru göstererek, Dimyat’taki pirinçten olmak istemez. Hayırlı olsun, nur topu gibi stalker’larınız var. Eminim hayatınızdaki insanın, hayatında bir kadın olup olmadığını merak eden, araştıran hemcinslerimiz vardır.

Bu şarkı sana gelsin:

Watch on YouTube

Sevgili olup olmadığımızdan bir türlü emin olmadığım kişi bir “Özledim” yazıyor, günlerce ilgisizleşiyor. Sonra bir çiçek alıyor, sonra yine sevdiğini gösteren bir şey yapmıyor. Çok dengesiz. Kafam çok karışık, ne yapmaya çalışıyor?

Teşhis: Breadcrumbing (Ekmek Kırıntısı)

Karşınızdaki kişinin tek amacı aranızdaki ilişkiyi küçük jestlerle stabil tutmak, biz buna ekmek kırıntısı diyoruz. Sizi küçük ekmek kırıntılarıyla hayatta tutmaya çalışıyor ama asla doyurmuyor. Breadcrumbing yani ekmek kırıntısı hastalığına yakalandıysanız, karşınızdaki kişi aslında olmayacak bir şey yani ciddi ilişki için size umut veriyordur. İlişki bu seyirde devam eder, asla oyunda yeni bir seviyeye atlayamazsınız. Aşk kırıntıları ile doymaktansa, tek başınıza aç kalmayı tercih edebilirsiniz bence.

Bu şarkı sana gelsin:

Watch on YouTube
TUMU1408.jpg
Deniz Gök
Yazar
29.03.1992 İstanbul doğumlu olan Deniz Gök, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji mezunudur. Sosyoloji 1. Sınıf öğrencisiyken televizyon ve sinema sektöründe senaryo asistanı olarak çalışmaya başlayan Deniz, senaryo asistanlığı görevini yıllar içinde senaristliğe, proje yöneticiliğine, kurumsal iletişim direktörlüğüne ve ardından da genel koordinatörlüğe taşımıştır. TV ve sinema sektöründeki çalışmalarının yanında yazarlığı aktif bir şekilde yürüten Deniz, Hürriyet.com.tr de köşe yazarlığı yapmış, adı konmayan belirsiz ilişkilere bir baş kaldırı olarak yazdığı , romantik komedi türündeki ilk kitabı Çıkma Teklifi Geri Gelsin’i bu sene çıkarmıştır.
Devamını okumak için tıklayın