Neler İzlesek: Göz Atmanız Gereken Yeni Yapımlar

Cosmo’dan dizi/film önerileri.

YAZAR: Yiğitcan Genç
Netflix
Netflix

Sonbaharın gelmesiyle birlikte dijital platformlar yeni yapımlarla dolup taşarken, Filmekimi biletleri de satışa çıktı! Bu yılın en çok beklenen filmlerini izlemek için sabırsızlanıyorsanız doğru yerdesiniz. Dijital platformlardan ve festivallerden izlemeniz gereken dizi/filmleri sizin için derledik.

Tam Bir Centilmen / Netflix

Watch on YouTube

Dışarıdan bakıldığında lüks bir yaşam süren ve zengin kadınların kalbini çalan bir avcı olarak tanınan Saygın (Çağatay Ulusoy), aslında kadınlara içten içe arzuladıkları duygusal tatmini sunan bir adam. “Kendi mutluluğum nerede?” sorusunu aklından bile geçirmeyen Saygın’ın hayatı, masum genç Nehir (Ebru Şahin) ile tanışmasıyla altüst oluyor. Bu tatlı ve saf kız, Saygın’a duygularını yeniden keşfetme fırsatı verirken ikisinin arasında nasıl bir aşk hikayesi başlayacak merak konusu.

The Brutalist / Filmekimi

Watch on YouTube

Venedik Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülünü kaparak adından sıkça söz ettiren The Brutalist, göçmenlik temasını işliyor. Eleştirmenler, filmi “Amerikan rüyasının büyüleyici hikayesi” olarak tanımlarken, There Will Be Blood ve The Godfather gibi klasiklerle yan yana anılacağını vurguluyor. İkinci Dünya Savaşı sonrası ABD’ye göç eden Macar mimar Laszlo’nun yoksulluktan başarıya uzanan yolculuğunu anlatan film, yenilikçi görselleri ve etkileyici ses tasarımıyla izleyiciyi büyülüyor. Hazır olun, çünkü bu film hem gözlerinizi hem de kalbinizi fethedecek!

Killer Heat / Prime Video

Watch on YouTube

Özel dedektif Nick Bali (Joseph Gordon-Levitt) , Yunanistan’ın güneşli sahillerinde Amerikalı bir göçmen olarak hayat sürerken, genç denizcilik patronu Leo Vardakis’in Girit’teki gizemli ölümünü araştırmakla görevlendirilir. Leo’nun yengesi, resmi polis raporuna pek itimat etmediği için Nick’e başvuruyor. Ama Leo’ya gerçekten ne oldu? Akdeniz’in göz alıcı güzelliğine rağmen, Nick zengin ve güçlü Vardakis ailesinin karanlık sırlarıyla yüzleşirken, kıskançlık rüzgârlarının estikçe her köşede şüpheli bir hava var. Bu işin ardında yatan gerçekleri çözmek için Nick'in kolları sıvaması gerekiyor!

Saturday Night / Filmekimi

Watch on YouTube

Jason Reitman’ın yeni filmi, 11 Ekim 1975’te, daha sonra Saturday Night Live olarak bilinecek olan NBC’nin Saturday Night programının ilk canlı yayını öncesindeki çılgın 90 dakikayı ekranlara getiriyor. O gün hiçbir şey yolunda gitmiyor; yazarlar sarhoş oluyor, sette yangın çıkıyor, oyuncular birbirine saldırıyor ve ekip resmen isyan çıkarıyor! En stresli kısım ne? Eğer bu karmaşayı 90 dakikada çözemezlerse, kanal yayını durduracak. Jason Reitman ve Gil Kenan’ın kaleme aldığı Saturday Night, mizah dolu bir kaos ve tarihi anlarla dolu, izleyiciyi o meşhur sözlere doğru heyecanlı bir geri sayımın içine sokuyor. Hazır olun, çünkü bu film tam anlamıyla bir dönüm noktasını ele alıyor.

The Substance / Filmekimi

Watch on YouTube

Eski parlak günlerini geride bırakan Elisabeth Sparkle (Demi Moore), cinsiyetçi bir yapımcı tarafından kovulmasının ardından, yaşından dolayı artık hiçbir rol bulamamanın getirdiği umutsuzlukla boğuşuyor. Hayatı tamamen çıkmaza girmişken, bir kaza sonucu kendini sizi daha iyi bir versiyonunuza dönüştürdüğünü iddia eden gizemli bir şirketin teklifinin tam ortasında buluyor. Elisabeth bu cazip ama tehlikeli öneriye boyun eğecek mi, yoksa kendi yolunu bulabilecek mi?

Nobody Wants This / Netflix

Watch on YouTube

Nobody Wants This, farklı dünyalardan gelen iki karakterin sıra dışı ilişkisini ekranlara taşıyor. Bir yanda cinsellik temalı yayınlar yapan agnostik bir podcast sunucusu, diğer yanda sevgilisinden yeni ayrılmış bir haham. Farklı yaşam tarzlarına ve ailelerine rağmen bu ikili, aşklarını sürdürebilecek mi? Dizinin başrollerinde Kristien Bell ve Adam Brody gibi yıldız isimler yer alıyor. Netflix'te yayınlandığı andan itibaren büyük ilgi gören bu dizi, izleyicileri eğlenceli ve duygusal bir yolculuğa davet ediyor.

Bonus: Desperate Housewives

DESPERATE-HOUSEWIVES-93416660_2250x3000.jpeg
Moshe Brakha/ Getty Images

Desperate Housewives, 2004 yılında başladığında kimse Wisteria Lane'deki sıradan görünen bu hayatların ne kadar karmaşık olabileceğini tahmin edemezdi. Bu yıl, dizinin ilk yayın tarihinin 20. yıl dönümünde, Mary Alice Young (Brenda Strong)’ın öncülüğünde tanışan dört yakın arkadaşın sürükleyici hikayelerine bir kez daha tanık olmanın tam zamanı. Lynette (Felicity Huffman)’in aile dramları, Susan (Teri Hatcher)’ın Mike (James Denton)’ı bekleyişi, Bree (Marcia Cross)’nin Orson(Kyle MacLachlan)’la yeni başlangıç arayışları... Altın Küre ve Emmy ödüllü bu efsane dizi, her anıyla sizi yeniden içine çekecek!

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın