Girişimci Kadınların İzlemesi Gereken Filmler

İlham dolu 6 film.

YAZAR: Yiğitcan Genç
Twentieth Century Fox Film
Twentieth Century Fox Film

Başarı hikayelerine bayılan bir girişimci ruhsanız, bu filmler tam size göre. Girişimcilik dünyasında, ilham almak kadar bazen motivasyon kaynağı bulmak da önemli. İşte girişimci kadınların mutlaka izlemesi gereken filmler listesi.

1. The Intern (2015)

Watch on YouTube

Hem eğlenceli hem de düşündürücü bir film. Anne Hathaway’in canlandırdığı Jules, kendi e-ticaret şirketini yöneten bir girişimci. Hem kariyerinde hem de kişisel hayatında dengeyi bulmaya çalışırken, hayatına deneyimli bir stajyer olarak katılan Ben (Robert De Niro) ona farklı bir bakış açısı kazandırır. İş hayatındaki zorluklarla başa çıkma yöntemleri ve kadın liderliği üzerine sıcak bir hikaye arıyorsanız, bu film tam size göre.

2. Joy (2015)

Watch on YouTube

Gerçek bir başarı hikayesine ne dersiniz? Jennifer Lawrence’ın başrolünde oynadığı Joy, kendi girişimini kuran bir kadının zorluklarla dolu yolculuğunu anlatıyor. Joy, büyük zorluklar ve kişisel mücadelelere rağmen, kendi işini sıfırdan kurarak büyük bir başarıya imza atıyor. Kendinize bir hatırlatma: Hayallerinizi gerçekleştirmek için vazgeçmemek en büyük anahtar.

3. Erin Brockovich (2000)

Watch on YouTube

Julia Roberts’ın canlandırdığı Erin Brockovich, gerçek hayattan uyarlanan bir kadın kahraman. Tek başına çocuklarını büyütmeye çalışan Erin, bir çevre davasını alarak küçük bir hukuk firmasında çalışmaya başlar ve büyük bir su kirliliği davasını kazanarak hem hayatını hem de dünyayı değiştirir. Girişimcilik sadece iş dünyasında değil, sosyal adaleti sağlama alanında da olabilir.

4. The Devil Wears Prada (2006)

Watch on YouTube

Tam bir klasik. Meryl Streep’in oynadığı Miranda Priestly, moda dünyasının soğukkanlı ve zorlu patronlarından biri. Girişimcilik yolculuğunuzda karşılaşabileceğiniz zor insanlara karşı direnç ve esneklik kazanmak için birebir. Ayrıca, iş dünyasındaki hırsın ve fedakarlıkların ilişkiler üzerindeki etkisini de sorgulamanıza neden olabilir.

5. Hidden Figures (2016)

Watch on YouTube

Başarıya giden yolda ne kadar engel olursa olsun, azimle çalışanların her zaman kazandığını gösteren bu film, NASA’da çalışan üç siyahi kadının öyküsünü anlatıyor. Katherine Johnson, Dorothy Vaughan ve Mary Jackson’ın hikayesi, sadece bilim ve mühendislik alanlarında değil, girişimcilikte de ilham verici. Eğer “Kadınlar bu işi yapamaz” diyenlere karşı kendi yolunuzu çizmeye hazırsanız, bu film size güç verecek.

6. The Social Network (2010)

Watch on YouTube

Facebook’un nasıl kurulduğunu anlatan bu film, bir platform yaratmanın nasıl bir çılgınlığa dönüşebileceğini gösteriyor. Mark Zuckerberg’in, Facebook'u bir yurt odasında yaratmasından, dünyanın en büyük sosyal medya devlerinden biri haline getirmesine kadar geçen süreç, girişimcilere ilham verecek pek çok ders sunuyor.

Girişimcilik dünyasında inişler, çıkışlar, engeller ve başarılar var. Bu filmler, hem sizi motive ederken yeni bakış açıları da kazandıracak. Belki bir iş kurarken ya da yeni bir adım atarken ilham kaynağınız bu filmlerden biri olur, kim bilir? 

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın