Kült Filmin Geri Dönüşü: Şeytan Marka Giyer 2!

Moda ve dergicilik tutkunları için mükemmel bir haber

YAZAR: Yasmin Güleç
seytanmarkagiyer
Matt Winkelmeyer | Getty Images

Bundan tam 18 sene önce, Şeytan Marka Giyer filminin vizyona girmesi ile birkaç şey oldu: Meryl Streep gözümde ikon statüsüne ulaştı (iki sene sonra çıkan Mamma Mia ile ise artık kelimelerin kifayetsiz kaldığı efsane bir figür oldu), Stanley Tucci’nin en sevdiğim karakterlerinden biri olan Nigel aramıza katıldı, dünya yıllar sonra da bahsedeceğimiz bir kült film kazandı ve benim gibi birçok insan dergilerin korkutucu, yoğun ama çekici dünyasının büyüsüne kapıldı.

f97547069089bd03466b1f4afcb9d4f4c75e175ae7034dfecc33a8c03d670c3a._SX1080_FMjpg_.png
Prime Video

Anlatılan, Çok da Gerçekten Uzak Değildi

Şeytan Marka Giyer, gazeteci Andy Sachs’in (Anne Hathaway) en prestijli moda dergilerinden biri olan Runway’de iş bulmasının ardından gelişen olayları takip ediyor. Zor ve talepkar patronu Miranda Priestly’nin (Meryl Streep) tüm isteklerini yerine getirmeye çalışırken, Andy’nin kişiliği, kariyeri, hırsları ve değerleri arasında bir denge kurmaya çalışmasını izliyoruz.

Hollywood etkisi ile dramatize edildiğini bilsek de bu film birçok insan için popüler ana akım dergilerin iç işleyişlerinin ve kimi zaman korkutucu patronlarının önemli bir yansıması hâline geldi. Bu arada gerçekten çok da uzak değil… Sonuçta film, Lauren Weisberger’ın Vogue’un genel yayın yönetmeni Anna Wintour’un asistanlığını yaptıktan sonra deneyimlerini kaleme aldığı romandan esinleniyor.

Kadroda Kimler Var?

Yakında çıkan haberlere göre, ilk filmin senaristi Aline Brosh McKenna ile ikinci filmi yazması için de anlaşılacağı düşünülüyor. Orijinal oyuncu kadrosundan kimlerin filmde yer alacağı ile ilgili hiçbir bilgi yok ama Anne Hathaway, Stanley Tucci, Meryl Streep ve Emily Blunt’sız da tadının aynı olmayacağını söyleyebilirim. Bunu ben söylüyorsam, eminim yapımcılar da farkındadır… Umarım.

Geleneksel dergi yayıncılığının gerilediği bir dönemi anlatması öngörülen bu ikinci filmde, Priestly’nin kariyerini sürdürme çabasının ve ihtiyaç duyduğu reklam bütçelerine sahip lüks bir grubun yöneticisi olan Emily Charlton’la (ilk filmde Emily Blunt tarafından hayata geçirilmişti) karşı karşıya gelişinin anlatılacağı söyleniyor.

Onu bunu bilmem. Dergicilik dünyası ile ilgili bir filmin vizyona girmesi beni çok heyecanlandırıyor. Bu film 2000’lerin bize kazandırdığı en ikonik filmlerden biri olan Şeytan Marka Giyer’in devamı ise ne mutlu. Bir de Streep, Hathaway ve Tucci üçlüsünü içeriyorsa, tadından yenmez…

gulec, yasmin .jpg
Yasmin Güleç
Dijital, Üyelik ve Topluluk Direktörü
Yasmin Güleç, Cosmopolitan Türkiye'de dijital olan her şey ile ilgileniyor. Ayrıca, 20'lik adındaki bağımsız çevrimiçi derginin kurucusu ve editörü.