Nasıl Atılır Bu İlk Mesaj?

Değişen devrin kadınlarına ilk mesaj deneyimlerini sordum.

YAZAR: Melda Merilov
ilk mesaj (1).jpg
Kolaj: Duru Keskingöz

Bumble’daki ilk eşleşmemde mesajlaşma ekranıyla yaklaşık beş dakika bakışmıştım. Genelde ilişkilerde ilk adımı bekleyen taraf olmamama rağmen ilk mesajı atmayı da o zamana kadar hiç deneyimlememiştim. “Ne yazacağım ben şimdi?” sorusu kafamda dönerken bu erkeklerin de işi zormuş cidden, hep onlardan bekliyoruz diye düşündüğümü çok net hatırlıyorum. En sonunda çareyi bu konudaki acemiliğimi mizahi bir tonda sahiplenmekte bulmuştum ve o ilk mesajı atmayı başarmıştım.

Eğer heteroseksüel bir kadınsanız ilişkilerde ilk adımı erkeğin atması gerektiğini düşünebilirsiniz. Fakat bu algıya yenilmektense ilk adımı siz de atabilirsiniz.
Ben de bu algının dışına taşan kadınlarla konuşarak onlara ilk mesaj deneyimlerini sordum ve aldığım yanıtlarla kullanılabilecek en iyi yöntemleri sıraladım. Eğer ilk mesajı atmak isteyen ve ilham arayan bir Cosmo kadınıysanız aşağıdaki yöntemlerden size en uyanı seçin, beğenin alın ve sohbeti başlatın.

Story’den Yürüyenler

Konuştuğum kadınların büyük bir kısmı Instagram story’lerinin ilk mesaj konusunda işlerini epey kolaylaştırdığından bahsetti. Durduk yerde “Selam, naber?” demek yerine sohbete daha kolay dönüşebilecek şekilde diyalog başlatmak isteyenler için bu yöntem iyi olabilir.

İlk Mesajda Cool Takılanlar

Benim hiç başaramadığım bir şey ama ilk mesajda cool takılan kadınlar da varmış.
Hoşlandığı beye doğrudan “Naber?” diyerek konuya girenlerden bahsediyorum. Konuştuklarımdan bazısı mesajdan önce story’sine reaction atarak ilgisini belli ettiğini ve ardından yazdığını söyledi.

Ortak Özelliklerden Konu Açanlar

Sizin de kediniz var onun da. E ne duruyorsunuz, ilk mesajı atsanıza. 

İş yerinden bir arkadaşım hoşlandığı beyle kendisinin ortak alanlarından konu açmayı sevdiğini söyledi. “Benim kedim var onun da kedisi varsa bingo, ilk mesajı mutlaka bu konuyla ilgili olacak şekilde planlarım.” Ki ilk mesaj için çok mantıklı bir yöntem.

İlk Mesajdan Buluşmaya Çağıranlar

Bu yanıtı çok sevdim çünkü bana çok özgüvenli geldi. Bir arkadaşım ilk mesajda belirli formüllere uymayı sevmediğini, o an içinden geldiği şekilde diyaloğu başlattığını söyledi. Mesela hoşlandığı beyle daha hiç tanışmamalarına rağmen “Hadi bira içmeye mi?” mesajını atarak onu date’e davet etmiş. Zaten ilk mesajı atarak kalıpların dışına çıkıyorum daha da cesur bir hamle yapayım, derseniz ilk mesajı date davetiyesine dönüştürebilirsiniz.

Şakamatikler

Sizi güldüren erkeklerden değil de güldürdüğünüz erkeklerden hoşlanıyorsanız 
bu ilk mesaj yöntemi tam sizlik olabilir.

Sıcak, samimi bir diyalog başlatarak karşı tarafı mizah yeteneğiyle etkilemek isteyenler ilk mesajı şakalı komikli atmayı tercih ediyor. Aşağıya aldığım gerçek bir cevabın ekran görüntüsünü bırakıyorum. Ne kadar örnek almak istediğiniz size kalmış. 

ilkadimisenat.jpg

Bonus: Peçeteyle İlk Mesaj

İlk mesaja hep sanal dünyadan örnekler verdik ama gerçek dünyada da ilk mesajı atan kadınlar var. Nasıl mı? Peçeteye numarasını yazıp vererek. Yani illa sanalda olmaya gerek yok, yazmak isteyen her türlü yazıyor diyebiliriz.

Diyelim tanıştınız, konuştunuz, buluştunuz ama date kötü geçti. Bu mesajlarla son adımı atabilirsiniz.

*Verdiği özgün cevaplarla bu yazıyı hazırlamamda yardımcı olan tüm kadınlara teşekkür ederim.

meldamerilov
Melda Merilov
Yazar
27 yaşında. Hem yazmayı hem de mevsim olarak yazı seviyor. Şaka yapmadan canı sıkıldığı için bir türlü bunalıma giremiyor. Mevzuyu çok uzatmadan kafiyeli laflarını burada bitiriyor.