Erkekler Neden Randevularda Bize Fotoğraf Galerilerini Gösterirler?

Kızgın değiliz beyler, sadece birkaç sorumuz var.

YAZAR: Kayla Kibbe
erkekler fotograf galerisi
Khadija Horton/Getty Images

Bu yazı Berfin Örs tarafından Türkçeleştirilmiştir, yazılarını buradan okuyabilirsiniz.

Bir erkekle, özellikle romantik bir bağlamda etkileşim kurmak söz konusu olduğunda, ters gidebilecek çok şey var. Umut vadeden bir erkek, her an 2010'larda popüler olan yedi sezonluk bir diziyi baştan sona anlatarak veya "kankasıyla" podcast başlatmayı düşündüğünü söyleyerek midenizi bulandırabilir. Ama erkek ruhuna bir bakış sunan, her birinin yeni Joe Rogan olduğuna dair (bunu arzu etmeleri takdire şayan) toplu özgüvenlerinden daha şaşırtıcı bir şey var: Açıklanamaz bir kararla telefonlarını açıp, sizi fotoğraf galerilerinde rızanız dışında bir tura çıkartmaları.

Eğer bu özel çiftleşme dansını hiç görmediyseniz birincisi, tebrikler. İkincisi, muhtemelen Z jenerasyonundan bir erkekle hiç çıkmadınız. Ben bu fotoğraf galerisi olayını bir kez, lisedeyken yaşadım. Çünkü yetişkin hayatımın büyük bir bölümünde, sadece eski eşleriyle gergin konuşmalar yapmak veya güvenlik kameralarını kontrol etmek gibi baba şeyleri yapmak için telefonlarına bakan 40 yaş üstü erkeklerle çıktım. Ama sevgili TikTok kadınları, erkeklerin size fotoğraf galerilerini göstererek yaptıklarını düşündükleri şey her neyse, hâlâ devam ettiğinin garantisini verdiler.

Geçen yaz, the Camera Roll Thing (Fotoğraf Galerisi Olayı) Barbie meme’i muamelesi bile gördü. Kullanıcılar bunu, Ken'lerin Barbie'lerine uzunca bir gitar serenadı yaptıkları ve Barbie'lerin kibarca ilgileniyormuş davrandıkları sahnenin gerçek hayattaki versiyonu olarak tanımladılar.

Kızlar, bunu yaşayıp yaşamadıklarından bağımsız olarak, durumun farkında. Bilmediğimiz şeyse neden. Yani, Allah aşkına neden bunu yapıyorlar?

Uygunsuz erkek davranışları göz önüne alındığında, bunun oldukça zararsız olduğunun farkındayım. Bir erkeğin Andrew Tate'i savunabileceği veya buluşmada tek bir soru bile sormayabileceği bir dünyada, size fotoğraf galerisini göstermesi kötü değil. Garip sadece! Ve kafa karıştırıcı. Belki de en rahatsız edici olanı: aşırı sıkıcı.

Bir kere, erkekler fotoğraf çekilmekte iyi değiller! Hetero bir erkeğin Instagram’ına baktınız mı hiç? Arkadaşının düğününden iki toplu fotoğraf ve 2017’den kalma bulanık bir ağaçlık görüntüsü. Bahsettiğimiz kişi iyi eğitilmiş bir Instagram Boyfriend değilse (ki o zaman ne yazık ki kendisi çoktan kapılmış demektir) fotoğraflar güçlü yanı değildir muhtemelen. Gerçekçi olmak gerekirse bir erkeğin telefonunda bulabileceğiniz tek iyi fotoğraflar ex’inin nude’larıdır. Bunları da görmemizi kimse istemez!

Bu da beni bu konuyla ilgili bir diğer şikâyetime getiriyor: Elbette, telefon ekranını bir an olsun görmenize izin vermeyen, son derece şüpheli bir adam red flag’dir. Öyle kırmızıdır ki bordoya dönmüştür. Ama, birine fotoğraf galerinizdeki her şeye sınırsız erişim vermenin arsızca açıklığı benim için çok itici, kusura bakmayın. Golden Retriever Boyfriend masumiyetinin şu anda moda olduğunun farkındayım ama beyler, lütfen, en azından azıcık gizemli kalmaya çalışın, yalvarıyorum.

İlişki koçu Blaine Anderson'ın profesyonel görüşünü istediğimde ustaca açıkladığı gibi, buradaki asıl sorun bu davranışın gözler önüne serdiği bariz konuşma becerisi yoksunluğu ve belirgin benmerkezcilik. Ah, ve bir kadının, hayatlarının sıradan detaylarını görsel olarak görmekten hoşlanmayabileceğini anlama yetisinin olmayışını da unutmayalım.

Anderson "Fotoğraf galerilerini paylaşma niyeti, sohbetteki boşlukları kapatmak için olsa da bu, sosyal beceri eksikliğini vurgular," diyor. "Fotoğrafları kullanmak, yaşamlarının ve kişiliklerinin belirli yönlerini sözlü olarak ifade etmeye gerek kalmadan paylaşmalarına olanak tanır."

Gerçekten de, TikTok'taki birçok erkeğin savunduğu gibi, bu şaşırtıcı küçük alışkanlıkları aslında bir tür sevgi dili. Ah, çocuklar! Anderson “Bazı erkekler anılar arasında bu küçük gezintiyi utanç verici bir sosyal dayanak olarak değil de güven ve kişisel bir şeyi paylaşma arzusunu ileten anlamlı bir jest olarak sunmak isteseler de bu genellikle tek taraflı bir konuşma ile sonuçlanır,” diye ekliyor. Hani Tinder'da tanıştığınız biriyle, cesaret edip de bir akşam daha geçirmeyi seçmiş bir kadın olarak, 4B'ye geçiş zamanının gelip gelmediğini sorgulamanıza neden olan türden tek taraflı bir konuşma…

Anderson, Fotoğraf Galerisi Olayı’nın, içinde bulunduğumuz ekran çağında artan, “büyük bir iletişim becerisi ve sosyal farkındalık eksikliğini” de vurguladığını belirtiyor. Telefon kullanmadan randevulaşma yetisindeki bu düşüş, özellikle daha genç erkekler arasında yaygın olabilir, çünkü “genel olarak daha az kendilerinin farkında ve konuşma becerileri daha az gelişmiş” olma eğilimindeler. Ortaokuldan (en geç) itibaren sürekli ekranlara maruz kalan ortalama bir Z jenerasyonu erkeği ve işte karşınızda lise döneminden bu yana ekran görüntüsü aldığı her meme'i size göstermeye can atan bir Hinge* randevusu.

Günün birinde kendinizi böyle bir buluşmada bulur ve orada oturup, "Hay Allah, neden bunu yapıyor? Beyninde bir parça mı eksik acaba?" diye düşünürseniz cevabın “Evet, sayılır!” olduğunu bilin. İşleri biraz daha ilginçleştirmek istiyorsanız (bu noktada daha az ilginç olamaz artık), fotoğraflarını gördükten sonra onu notlar uygulamanızda bir gezintiye çıkarmayı önerebilirim. Tüm kadınların bildiği gibi, bu uygulama, beynimizin en karanlık, duygusal olarak en çetrefilli köşelerinin dış bellek sürücüsüdür. Beyler, kendinizi uyarılmış sayın.

 

*Flörtleşme uygulaması.

Bu yazı Cosmopolitan US için yazılmıştır. Yazının orijinalini buradan okuyabilirsiniz.