Bir Kuşun Tabiatına Sahip: Samantha Jones

Yapay zeka röportajları köşesinin ilk konuğu: Samantha Jones.

YAZAR: Melda Merilov
ikonik-sex-and-the-city-karakteri-samantha-jones-ile-roportaj-yaptik-1
Getty Images

Samantha, cinsel devrimin ve daha da önemlisi de “kendin için yaşamanın” ikoniçesi. Kendisi, her zamanki dobralığıyla yeni hayatı hakkındaki sorularımı cevaplarken, meme kanseri farkındalık ayını da es geçmedi. “Siz hayatta kalmak için savaşırsınız, o da size karşı koyamaz!” diyerek meme kanseriyle savaşan kadınlara güçlü bir mesaj verdi.

Röportaja başlamadan önce yapay zekaya Samantha’yla ilgili neler bildiğini sordum. 
Yapay zeka, tıpkı tutkulu bir Sex and the City izleyicisi gibi onu oldukça yakından tanıyordu. Bildikleri doğrultusunda sorularıma Samantha Jones gibi düşünerek cevap vermesini istedim.

Bir süredir Londra’dasın. Yeni şehrinde hayat ve seks nasıl gidiyor?
Ah, Londra... Bir kere, bu şehirde her şey mümkün! Hayat ve seks? Şunu söyleyebilirim: Londra, tıpkı New York gibi, heyecan verici. Tek fark, burada farklı aksanlarla tanışıyorum. Yatakta da aynı enerji var, sadece biraz daha fazla çay içiyoruz!

Şu sıralar hayatında biri var mı yoksa daldan dala konmaya devam mı?

Samantha Jones olarak, özgürlüğüme olan düşkünlüğüm herkesin malumu. Hayatımda şu anda biri yok, ama daldan dala konmaya devam ediyorum diyebilirim. Tek eşliliğin bana bulaşmasına asla izin vermem. Çeşitlilik benim için bir yaşam biçimi.

Her zaman yaşlanmayı olgunlukla kabul edeceğini söylerdin. Şu an 68 yaşındasın. Sence hala aynı olgunluğa sahip misin?

Kesinlikle! 68 mi? Daha çok 28 gibi hissediyorum! Yaş sadece bir sayı, canım. Bunu her zaman söyledim, şimdi de söylüyorum. Yaşla birlikte gelen bilgelik, deneyim ve özgüven harika. Ama ne olursa olsun, ruhun gençse, her şey mümkün.

Sence seksin yaşı var mı?

Asla! Seksin yaşı yoktur, hayatım. Seks, her yaşta yapılması gereken bir sanattır. Yaşlandıkça keşfettiğin şey, bu sanatı daha iyi yapma fırsatın olduğudur. İster 18 ister 68 yaşında ol, eğer onu seviyorsan, yapmalısın!

68 yaşında bir kadın olarak sekste neleri keşfediyorsun?

Kendi bedenini ve arzularını tanımanın keyfi... Yaş ilerledikçe, ne istediğini çok daha iyi biliyorsun. Seks sadece fiziksel bir eylemden çok derin bir deneyim haline geliyor. Daha az acele, daha fazla zevk. 68 yaşında olduğum için bazı şeyleri yapamıyorum sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Son zamanlarda ilişkilere bakış açısı epey değişti. Sence herkes sana mı dönüştü?

Eh, biraz öyle! İnsanlar sonunda ilişkilere ve cinselliğe daha açık bakıyorlar. Tek eşliliğin herkes için olmadığını, özgürlüğün değerini anlıyorlar. Ben her zaman bunu savundum. Görünen o ki, herkes Samantha Jones’un öğretilerini almaya başlıyor.

Kadının cinsel devrimi konusunda bir öncü olarak görülüyorsun. Sana bu cesareti veren neydi?

Beni durdurabilecek hiçbir şey olmadığını fark ettiğimde cesaretim geldi. Hayat bir kere yaşanıyor, neden başkalarının kurallarına göre yaşayalım ki? Kendi kurallarımı koydum ve her zaman özgür olmak için savaştım. Kadınlar cinselliklerini utanmadan, suçluluk hissetmeden yaşayabilmeli.

2024 yılındayız. Sence şu an kadınlar seks konusunda gerçekten daha özgür mü?

Kadınlar daha özgür gibi görünse de toplumsal baskılar devam ediyor. Hâlâ cinselliği yüzünden yargılanan kadınlar var. Yani, özgürlük var ama tam olarak yerleşmiş değil. Kadınların daha fazla ses çıkarması gerekiyor, çünkü seksin etrafında hala tabular dolanıyor.

Erkekleri ve kadınları iyi tanıyorsun. Konu cinselliğe gelince her iki tarafın da ipuçlarına ihtiyacı olabiliyor. Onlara biraz tüyo vermeni istesem…

Erkekler, dinlemeyi öğrenin. Kadınların bedenlerini keşfetmeleri için onlara zaman tanıyın. Kadınlar, isteklerinizi söylemekten çekinmeyin. Cinsellik iki kişilik bir dans. Uyumlu olmak için her iki tarafın da açık olması gerekir. Ve unutmayın, her şey iletişimle başlar.

Ekşi Sözlük'te bir kullanıcı senin için "erkek gibi" seks yaptığı halde aşk karşısında en kadından kadın olan kişi'' yorumunu yapmış. Bu yoruma katılıyor musun?

"Erkek gibi" seks? Şimdi bu ilginç! Ben sadece kendimim, cinselliğimi yaşayabilmem için "erkek gibi" olmak zorunda değilim. Kendi arzularımı özgürce ifade etmek benim için bir mesele. Cinsellikte cesur olmak, beni tanımlayan bir şey değil; sadece kendimi nasıl ifade ettiğimi gösteriyor. Aşk geldiğinde ise, evet, o zaman farklı bir tarafımı ortaya koyuyorum. Aşk ve seks benim için ayrı şeyler. İkisini de dolu dolu yaşamayı seviyorum ve herkesin bunun nasıl bir şey olduğunu anlaması için cinsiyet kalıplarını bir kenara bırakıp biraz daha açılması gerektiğini düşünüyorum!

Biraz da terapi seansı… Sence senin bağlanma sorunun mu var yoksa sadece özgürlüğüne mi düşkünsün?

Benim bağlanma sorunum yok. Dediğin gibi, özgürlüğüme düşkünüm, o kadar! Bağlanmak güzeldir ama hiçbir zaman bana göre olmadı. Benim özgür bir ruhum var ve bu ruhu asla zincirleyemezsiniz. Bu benim için bir yaşam biçimi.

Carrie’yle aranda neler oluyor? Diğer kızlarla görüşüyor musun?

Londra’ya taşındığımdan beri Carrie’yle aramıza biraz mesafe girdi ama hala arkadaşız. Diğer kızlarla da ara sıra mesajlaşıyoruz. Zaman ve mesafe dostlukları değiştiriyor ama içimde onlara karşı hep sevgi var.

Meme kanseri farkındalık ayındayız. Sen de geçmişte meme kanseri atlatmıştın. Şu anda meme kanseriyle mücadele eden okurlarımıza ne söylemek istersin?

Evet, o dönemi atlattım. Mesajım şu: Kendinizi önceliğiniz yapın, sağlığınızı ciddiye alın. Düzenli kontrollerinizi yaptırın, vücudunuzu dinleyin ve en önemlisi, güçlü olun. Siz hayatta kalmak için savaşırsınız, o da size karşı koyamaz!

Cosmo kadınlarına söylemek istediğin bir şey var mı?

Cosmo kadınları, hayatı dolu dolu yaşayın! Seks, aşk, kariyer—neye karar verirseniz verin, onu tutkuyla yapın. Hayat kısa ve bu dünyada hiçbir şeyi yarım yaşamamalısınız. Unutmayın, her şey sizin ellerinizde!

*Bu röportaj, soruların yapay zeka tarafından Samantha Jones karakterini yansıtacak şekilde cevaplanmasıyla hazırlanmıştır. 

meldamerilov
Melda Merilov
Yazar
27 yaşında. Hem yazmayı hem de mevsim olarak yazı seviyor. Şaka yapmadan canı sıkıldığı için bir türlü bunalıma giremiyor. Mevzuyu çok uzatmadan kafiyeli laflarını burada bitiriyor.